Notícies

Home/Notícies/
26 05, 2017

La FIABCI comença avui!

2017-05-26T08:04:29+00:00 By |Notícies|

Avui la premsa del país ha donat la benvinguda a aquest congrés mundial on hi participaran més de 500 experts de 47 països. La majoria de congressistes provenen del Japó, els Estats Units, Espanya i Indonèsia. Ahir al vespre a la plaça del Consell General es va donar per oberta oficialment la 68a edició del congrés mundial de la FIABCI. Els membres de la junta de l'AGIA també van assistir-hi i estaran presents a les diverses ponències durant aquests tres dies de congrés. La gran part dels congressistes porten aquí des de dilluns, i han pogut gaudir dels encants del nostre país. La junta andorrana de la FIABCI ha organitzat per ells una sèrie de sortides a els diferents llocs d’atracció del nostre país, així com a activitats cultural i tradicionals.

19 05, 2017

La recuperació del sector immobiliari

2017-05-19T08:17:06+00:00 By |Notícies|

Ahir Francesc Camp, ministre de Turisme i Comerç, va informar que el sector immobiliari representa el 10% del PIB del nostre país i que això indica que hi ha una clara recuperació. Va indicar que aquesta dada converteix al nostre ram en el quart més important per a l'economia d'Andorra. El ministre va explicar que "és un sector estratègic per al Principat i sabem que ho va passar molt malament", va afegir que "la seva revalorització és innegable, ja que va créixer un 2,1% quan la resta de l'economia ho va fer un 0,4%" durant el 2015. També va recalcar que el nombre d'agències immobiliàries ha augmentat, i que encara que no és el mateix que abans de la crisi, es nota el creixement a poc a poc, va dir que "la recuperació del sector és clara, tot i que encara no ha arribat als nivells previs a la crisi. El 2016 hi havia 224 immobiliàries, una vintena més que l'any anterior, però lluny de les 267 del 2007". Però al mateix temps Francesc Camp també va llançar un avís: "el sector ha de ser proactiu i ha d'anar a buscar els clients, no esperar-los". Podeu llegir l’article sencer al Diari d’Andorra.

17 05, 2017

Arriba el FIABCI a Andorra

2017-05-17T16:45:41+00:00 By |Notícies|

Del 23 al 28 de maig se celebra el 68è Congrés Mundial de FIABCI (Federació Internacional de Professionals Immobiliaris) dedicat a tots els arquitectes, enginyers, geòlegs, urbanistes, constructors, promotors, assessors jurídics, economistes i, és clar, gestors immobiliaris i propietaris. Aquest esdeveniment té una clara vocació de connectar diferents professionals del sector immobiliari d’arreu del món, i no només aquells que es dediquen a la intermediació, sinó també els que assessoren en els diferents àmbits relacionats amb aquest sector i també aquells que hi inverteixen. El FIABCI és un escenari per aprendre i fer 'networking' que no es tornarà a repetir en molt de temps. Si tenim terrenys, projectes, idees o il·lusions, ara és hora de compartir-les amb aquests qualificats interlocutors i prestigiosos ponents que ens visitaran des de països veïns, però també de llunyans com el Japó, l'Índia o els Emirats Àrabs Units, a més a més d’africans o iberoamericans. Aquest és un petit extracte de l’opinió que en Pere Augé va compartir amb l’ara.ad sobre aquest esdeveniment, visiteu: https://lleg.ir/2qwfvmd Encara sou a temps d’apuntar-vos al FIABCI, visitant la pàgina: http://fiabci-andorra.com/

17 05, 2017

La problemàtica dels lloguers dels locals comercials

2017-05-17T10:18:17+00:00 By |Notícies|

Aquest matí el nostre president, Jordi Galobardas, juntament amb el director adjunt de Molines Patrimoni i president de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, Pascual Gràcia han participat en la taula rodona de la segona jornada del Simposi Internacional de Marketing d'Andorra que aquest any tractava sobre el Comerç. En aquest debat els dos ponents han tractat un dels principals temes que surt ara a la premsa i que és de gran preocupació pel nostre col·lectiu: els lloguers dels locals comercials, i com des de les dues entitats estan fent propostes per solucionar aquesta problemàtica. Els dos assistents han respost a preguntes sobre la modificació de la llei d'arrendament, i els canvis que cal efectuar per donar millors condicions tant als comerciants com als propietaris dels locals, l'efecte que tindrà l'edifici The Cloud a la zona i la proposta del Comú d'Andorra de ficar vinils a les botigues desocupes.

5 05, 2017

Un nou conveni amb el RAM

2017-05-05T09:08:13+00:00 By |Notícies|

Una de les problemàtiques que hem detectat des de l’AGIA i que ens heu recalcat molts col·legiats és el de la morositat als pisos de lloguer. Per lluitar contra aquest problema uns dels socis directors del RAM i el nostre president es van reunir fa uns dies per començar a definir els paràmetres que havien de regir al conveni que es farà entre les dues entitats. I ahir es va firmar l’acord pel qual tots els nostres col·legiats poden adherir-se a una tarifa única i exclusiva en condicions preferents. L’avantatge principal d’aquests preus especials serà que els col·legiats no hauran d’abonar la quota mensual corresponent donat que aquesta serà coberta per l’AGIA. A més a més les tarifes pels serveis que utilitzin també seran preferents. Trobareu tots els detalls sobre la trobada d’ahir a l’Ara.ad.

21 04, 2017

Un dels sectors que més creix en nombre d’empreses: l’activitat immobiliària

2017-04-21T10:27:03+00:00 By |Notícies|

Bones dades per l’economia del país i sobretot pel nostre sector, segons les dades publicades ahir a Andorra Difusió, la web de Ràdio i Televisió d’Andorra, el nombre d'empreses declarants a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social ha crescut més d'un 3% el darrer any i un dels sectors que més augment ha detectat ha estat el nostre sector. Segons aquestes dades, les societats relacionades amb les activitats immobiliàries i de lloguer han incrementat d’un 13% superant les 1900. Trobareu tots els detalls Andorra Difusió.

18 04, 2017

Nova oportunitat de negoci

2017-04-18T09:46:33+00:00 By |Notícies|

Segons un reportatge publicat avui al Diari d’Andorra al sector immobiliari s’està detectant una nova oportunitat de negoci: la compra de pisos per destinar-los al lloguer. Des del nostre sector hem detectat que el mercat s'està movent per dos motius fonamentals. D'una banda la creixent arribada de nous residents que no necessiten treballar per viure, o que guanyen importants quantitats anuals, ha creat una manca de producte, ja que és molt difícil trobar xalets i pisos d’alt standing a partir dels 400 000 € que realment la qualitat i la ubicació en justifiqui el preu. El segon motiu de vendes arriba per l'inversor andorrà, que comença a apostar per la propietat com a una font d'inversió, observant-se cada cop més persones que compren pisos per després destinar-los al lloguer. Trobareu l’article sencer al Diari d’Andorra.

6 04, 2017

La demanda i oferta del sector

2017-04-06T08:26:40+00:00 By |Notícies|

Una de les problemàtiques que fa dies que debatem amb tots els mitjans de comunicació és l'escassetat de pisos de lloguer i el creixement de la demanda, tema que avui torna a ser portada al Diari d'Andorra. La forta demanda i la poca oferta propiciada per la desacceleració de la construcció en època de crisi ha provocat que la zona més cèntrica d’Andorra tingui una mancança de pisos i cases de lloguer, fet que normalment a final de temporada sempre l’oferta torna a augmentar, una situació que sembla que aquest any tornarà a donar-se. Trobareu l’article sencer al Diari d’Andorra.

23 03, 2017

Enquesta de la CEA: Marca Andorra

2017-03-23T19:49:20+00:00 By |Notícies|

L'AGIA convida i anima a tots els seus col·legiats a respondre l'enquesta encarregada per la Confederació Empresarial Andorrana. Andorra, fins fa un temps un país essencialment turístic i comercial, ha impulsat tot un seguit de canvis a nivell econòmic i fiscal encaminats a l'homologació amb Europa i a la liberalització de les inversions exteriors amb l'objectiu de diversificar la seva economia. Per reforçar l'estratègia de promoció internacional d'aquesta nova MARCA ANDORRA, es pretén investigar el nivell de coneixement que més enllà del territori andorrà, es té d'aquesta nova realitat com a país. A tal efecte, s'ha elaborat un qüestionari molt simple i breu, però que serà molt útil en la construcció de la nova marca, relatiu a aquest nivell de coneixement que es té del que aquest país representa i està en condicions d'oferir al món. Animeu-vos: són només uns pocs minuts. Cliqueu al banner per fer-la.  

20 03, 2017

En quatre anys les empreses immobiliàries creixen un 31%

2017-03-20T11:15:01+00:00 By |Notícies|

Tot i l’escassetat d’oferta de lloguers que des de l’AGIA portem uns mesos reconeixent i la falta de construcció de nous habitatges, també hem detectat el creixement del nombre d’immobiliàries que operen al Principat. Sembla que el nostre sector viu un auge després dels estralls provocats per la crisi econòmica. Segons el departament d’Estadística, el nombre d’empreses que van dur a terme activitats immobiliàries a Andorra l’any passat va ser de 383, mentre que el 2012 n’eren 292. Això suposa un augment del 31,1%. El nostre president, Jordi Galobardas, explica que a aquestes 383 immobiliàries hi ha algunes que ara mateix no estan operatives i que també s'inclouen societats patrimonials formades per familiars que poden tenir registrats diferents béns immobles però que poden operar a través d'una única immobiliària. I que segons els nostres registres ara mateix al país hi ha unes 200 empreses que funcionen activament. Però que sí que hem notat un increment en el nombre de col·legiats, al 2016 hi havia un total de 237 mentre que el 2012 n'hi havia 216, que representa un augment de 9,7%. Trobareu l’article sencer al Diari d’Andorra.