Notícies

/Notícies/
17 07, 2017

Segueix augmentant la venda d’habitatges

2017-07-17T08:57:42+00:00 By |Notícies|

Així com hem mencionat als dos últims articles del nostre blog, el sector immobiliari ha millorat, tant en l’àmbit dels lloguers com en el de la venda. Avui el Diari Bondia publica un article sobre una entrevista que l’hi han fet al nostre president, on explica que des de l’AGIA hem detectat una recuperació moderada en les vendes d’habitatges a totes les parròquies. La demanda de compra s’ha anat enfortint i la nostra previsió és que la tendència continuï augmentant. Hi ha diversos factors que han contribuït a aquest increment de demanda de pisos de compra: d’una banda, la manca de pisos de lloguer que fa que algunes persones hagin optat per la compra, i d’altra banda els bancs han obert una mica l’aixeta del crèdit. Galobardas també va remarcar que durant la primera meitat del 2017 s’han venut fins i tot terrenys consolidats, un fet que no es donava en els darrers anys, i que esperem que també augmenti a poc a poc. Podeu llegir l’article sencer al Bondia.

12 06, 2017

La recuperació del sector s’enfortirà el 2017

2017-06-12T10:30:29+00:00 By |Notícies|

Si el 2016 va ser un any marcat per la recuperació del nostre sector, el president de l’AGIA, Jordi Galobardas, va explicar al Bondia que aquest 2017 encara ha arrancat més fort i que des del col·legiat esperem que aquesta dinàmica segueixi. Segons el nostre president, la millora del sector està accentuada per un augment de la venda de pisos, que s’ha donat per dues raons: la primera perquè no es troba producte de lloguer i sembla que els bancs han començat a canviar una mica els criteris i a facilitar la cessió d’hipoteques, i la segona perquè la gent té més confiança en la situació econòmica i per tant està més oberta a realitzar inversions. Pel que fa la demanda de pisos d’alt estànding, que també ha augmentat, sobretot a les zones cèntriques, costa molt de produir però des de l’AGIA estem treballant per trobar una solució satisfactòria, va assenyalar Galobardas. Els habitatges d’alt nivell són sol·licitats sobretot per persones estrangeres, però també hi ha andorrans que hi aposten. A més a més el president va manifestar que en el sector del lloguer la recuperació fa temps que es nota però la problemàtica d’ara és que hi ha molt poca cartera per un nivell elevat de demanda. Pel que fa la comparació de preus dels pisos de lloguer i els de venda, Galobardas va explicar que els primers han augmentat, només en un dígit percentual, i que els de propietat s’han estabilitzat. Podeu llegir l’article sencer al Bondia.

6 06, 2017

Incrementen les compres d’habitatge

2017-06-12T09:19:33+00:00 By |Notícies|

El nostre president, Jordi Galobardas, explicava al Periòdic d’Andorra que la pujada dels lloguers a les parròquies centrals motiva que la gent passi a la compra. També ressaltava que hi ha moltes demandes de lloguer que ara han passat a ser d’adquisició, perquè fins ara en la compra no hi havia seguretat. No obstant ara la situació ha canviat, la gent pensa que si el lloguer ha de tenir un cost més elevat val més fer una inversió. Galobardes també destacava que els immobles que es venen són de preus baixos i que ronden els 150.000 euros, és a dir, persones que en un altre context haurien apostat pel lloguer, però que, com que aquest s’ha encarit, han preferit comprar. Podeu llegir l’article sencer al Periòdic d’Andorra.

29 05, 2017

La FIABCI tanca amb una valoració positiva

2017-05-29T11:09:03+00:00 By |Notícies|

Avui els mitjans de comunicació del país han publicat les conclusions dels tres dies de congrés de la FIABCI, amb dades positives pel nostre país i sobretot pel sector immobiliari. El Diari d’Andorra parla de la satisfacció absoluta de la part dels assistents. Jordi Ribó va explicar: “estem molt contents. Han vingut més de 500 professionals del sector a Andorra de 45 nacionalitats diferents, això vol dir que el món ens ha conegut, ens hem posicionat sobre el mapa i ara el sector immobiliari ha de fer passes endavant per continuar així”. Per la seva part, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va afegir que “hem comprovat que hi ha hagut molta assistència i ens han fet arribar molt bones valoracions, començant pel president de la FIABCI internacional”. D'altra part, el Bondia i l'Ara.ad han recalcat més el tema de la possible atracció d'inversió estrangera que s'ha aconseguit gràcies al congrés, explicant que la FIABCI ha facilitat el networking del nostre col·legiat amb els inversos internacionals que la setmana passada van estar a Andorra. Un altre tema que tots els mitjans destaquen, en especial RTVA Andorra, és la possibilitat que el nostre país es converteixi en un experiment mundial, en termes immobiliaris, de Smart City. Patrick Liew de FIABCI Singapur va destacar “Andorra és un laboratori per al món per provar tecnologies intel·ligents. Teniu ja algunes coses bones com la fibra òptica, que permet una bona connectivitat. També teniu tota la tecnologia que necessita un país intel·ligent”. Des de l’AGIA avui comencen a plantejar estratègies en relació a aquestes conclusions.

26 05, 2017

La FIABCI comença avui!

2017-05-26T08:04:29+00:00 By |Notícies|

Avui la premsa del país ha donat la benvinguda a aquest congrés mundial on hi participaran més de 500 experts de 47 països. La majoria de congressistes provenen del Japó, els Estats Units, Espanya i Indonèsia. Ahir al vespre a la plaça del Consell General es va donar per oberta oficialment la 68a edició del congrés mundial de la FIABCI. Els membres de la junta de l'AGIA també van assistir-hi i estaran presents a les diverses ponències durant aquests tres dies de congrés. La gran part dels congressistes porten aquí des de dilluns, i han pogut gaudir dels encants del nostre país. La junta andorrana de la FIABCI ha organitzat per ells una sèrie de sortides a els diferents llocs d’atracció del nostre país, així com a activitats cultural i tradicionals.

19 05, 2017

La recuperació del sector immobiliari

2017-05-19T08:17:06+00:00 By |Notícies|

Ahir Francesc Camp, ministre de Turisme i Comerç, va informar que el sector immobiliari representa el 10% del PIB del nostre país i que això indica que hi ha una clara recuperació. Va indicar que aquesta dada converteix al nostre ram en el quart més important per a l'economia d'Andorra. El ministre va explicar que "és un sector estratègic per al Principat i sabem que ho va passar molt malament", va afegir que "la seva revalorització és innegable, ja que va créixer un 2,1% quan la resta de l'economia ho va fer un 0,4%" durant el 2015. També va recalcar que el nombre d'agències immobiliàries ha augmentat, i que encara que no és el mateix que abans de la crisi, es nota el creixement a poc a poc, va dir que "la recuperació del sector és clara, tot i que encara no ha arribat als nivells previs a la crisi. El 2016 hi havia 224 immobiliàries, una vintena més que l'any anterior, però lluny de les 267 del 2007". Però al mateix temps Francesc Camp també va llançar un avís: "el sector ha de ser proactiu i ha d'anar a buscar els clients, no esperar-los". Podeu llegir l’article sencer al Diari d’Andorra.

17 05, 2017

Arriba el FIABCI a Andorra

2017-05-17T16:45:41+00:00 By |Notícies|

Del 23 al 28 de maig se celebra el 68è Congrés Mundial de FIABCI (Federació Internacional de Professionals Immobiliaris) dedicat a tots els arquitectes, enginyers, geòlegs, urbanistes, constructors, promotors, assessors jurídics, economistes i, és clar, gestors immobiliaris i propietaris. Aquest esdeveniment té una clara vocació de connectar diferents professionals del sector immobiliari d’arreu del món, i no només aquells que es dediquen a la intermediació, sinó també els que assessoren en els diferents àmbits relacionats amb aquest sector i també aquells que hi inverteixen. El FIABCI és un escenari per aprendre i fer 'networking' que no es tornarà a repetir en molt de temps. Si tenim terrenys, projectes, idees o il·lusions, ara és hora de compartir-les amb aquests qualificats interlocutors i prestigiosos ponents que ens visitaran des de països veïns, però també de llunyans com el Japó, l'Índia o els Emirats Àrabs Units, a més a més d’africans o iberoamericans. Aquest és un petit extracte de l’opinió que en Pere Augé va compartir amb l’ara.ad sobre aquest esdeveniment, visiteu: https://lleg.ir/2qwfvmd Encara sou a temps d’apuntar-vos al FIABCI, visitant la pàgina: http://fiabci-andorra.com/

17 05, 2017

La problemàtica dels lloguers dels locals comercials

2017-05-17T10:18:17+00:00 By |Notícies|

Aquest matí el nostre president, Jordi Galobardas, juntament amb el director adjunt de Molines Patrimoni i president de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, Pascual Gràcia han participat en la taula rodona de la segona jornada del Simposi Internacional de Marketing d'Andorra que aquest any tractava sobre el Comerç. En aquest debat els dos ponents han tractat un dels principals temes que surt ara a la premsa i que és de gran preocupació pel nostre col·lectiu: els lloguers dels locals comercials, i com des de les dues entitats estan fent propostes per solucionar aquesta problemàtica. Els dos assistents han respost a preguntes sobre la modificació de la llei d'arrendament, i els canvis que cal efectuar per donar millors condicions tant als comerciants com als propietaris dels locals, l'efecte que tindrà l'edifici The Cloud a la zona i la proposta del Comú d'Andorra de ficar vinils a les botigues desocupes.

5 05, 2017

Un nou conveni amb el RAM

2017-05-05T09:08:13+00:00 By |Notícies|

Una de les problemàtiques que hem detectat des de l’AGIA i que ens heu recalcat molts col·legiats és el de la morositat als pisos de lloguer. Per lluitar contra aquest problema uns dels socis directors del RAM i el nostre president es van reunir fa uns dies per començar a definir els paràmetres que havien de regir al conveni que es farà entre les dues entitats. I ahir es va firmar l’acord pel qual tots els nostres col·legiats poden adherir-se a una tarifa única i exclusiva en condicions preferents. L’avantatge principal d’aquests preus especials serà que els col·legiats no hauran d’abonar la quota mensual corresponent donat que aquesta serà coberta per l’AGIA. A més a més les tarifes pels serveis que utilitzin també seran preferents. Trobareu tots els detalls sobre la trobada d’ahir a l’Ara.ad.

21 04, 2017

Un dels sectors que més creix en nombre d’empreses: l’activitat immobiliària

2017-04-21T10:27:03+00:00 By |Notícies|

Bones dades per l’economia del país i sobretot pel nostre sector, segons les dades publicades ahir a Andorra Difusió, la web de Ràdio i Televisió d’Andorra, el nombre d'empreses declarants a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social ha crescut més d'un 3% el darrer any i un dels sectors que més augment ha detectat ha estat el nostre sector. Segons aquestes dades, les societats relacionades amb les activitats immobiliàries i de lloguer han incrementat d’un 13% superant les 1900. Trobareu tots els detalls Andorra Difusió.