AGIA

Blog

7 senzilles recomanacions per evitar contagis per COVID-19 a les comunitats de veïns

A Andorra tenim la sort de viure en un entorn en què predomina la natura i respirem un aire més pur que en grans ciutats del món. Encara que moltes llars siguin unifamiliars, el cert és que a causa de la situació actual, bona part de la societat està desenvolupant part del seu dia a dia en comunitats de veïns on es comparteixen espais comuns i, d'una manera o altra, es manté un contacte directe o indirecte, que en algunes ocasions pot ser molt proper entre els uns i els altres.

Per això és important no abaixar la guàrdia i prendre algunes precaucions per reduir al màxim el risc de contagi i propagació del virus COVID-19.

En aquest sentit, des de l'AGIA, us recomanem adoptar algunes mesures per mirar de frenar l'expansió del virus i poder recuperar, tan aviat com sigui possible, la normalitat prèvia a la pandèmia.

Així doncs, a continuació us detallem 7 senzilles pautes que ens ajudaran a evitar contagis per coronavirus a les comunitats de veïns. Preneu nota!


1. La distancia, fonamental

Mantenir una distància de seguretat de com a mínim 1 metre entre les persones amb qui compartim espais comuns com l'escala o els passadissos.

2. L’ascensor, per situacions puntuals

Evitar l'ús de l'ascensor i, en cas d'haver-lo d'utilitzar, prémer el botó amb les mans protegides o el colze. Recordeu que pujar i baixar per les escales, a més, és una mesura saludable.

3. Molta atenció amb les baranes de l’escala!

En cas que optis per fer exercici i utilitzis l'escala, evita en la mesura del possible agafar-te a les baranes. En cas de tenir una mobilitat reduïda i necessites aquest suport, fes servir guants d'un únic ús per agafar-t'hi.

4. Ventilar els espais comuns, ara més que mai

Si l'edifici disposa de finestres en les zones de pas, cal ventilar els espais comuns, com a mínim, un cop al dia.

5. Les tasques de manteniment, a primeres hores del dia

Personal de seguretat, consergeria o neteja, és recomanable que realitzin les seves tasques en les primeres hores de la jornada i seguir escrupolosament les mesures de protecció establertes, així com desinfectar les parts de l'immoble d'ús comú.

6. Les reunions de propietaris presencials, posposades fins a nou avís

Els presidents d'escala o comunitat han d'ajornar les reunions presencials previstes mentre duri la pandèmia. Altrament, cal que s'insti als propietaris o llogaters a no deixar objectes en replans, entrades, consergeries, terrats, etc. ja vinguin de l'exterior de l'edifici o de l'interior d'un habitatge.

7. Àrees d’oci, clausurades

Cal mantenir clausurades les àrees d'esbarjo que pugui disposar l'edifici, com zones de Spa, esportives, d'oci, piscines o sales de reunions. Amb responsabilitat i solidaritat, superarem aquesta crisi sanitària.