AGIA

Blog

L’AGIA ultima un estudi per conèixer el preu real del metre quadrat de l’habitatge a Andorra

Després que el passat 25 de juny el Departament d’Estadística publiqués els preus per metre quadrat dels pisos i habitatges unifamiliars, xifrant-los en 2.014 euros i 2.131 euros respectivament, el president de l’AGIA, Jordi Galobardas, ha valorat les dades evidenciant la possibilitat que aquestes es trobin lleugerament per sota del valor real de mercat.

Malgrat aquesta reflexió, Galobardas ha remarcat que des de l’AGIA no es qüestiona en cap moment les xifres aportades pel Departament d’Estadística, ja que tal com ha exposat, “entenem que hauran sortit dels impostos pagats per les transmissions immobiliàries fetes l’any passat i que no s’hauran deixat res”.

preu real del m2 de l'habitatge a Andorra

Un estudi paral·lel per complementar les dades aportades per Estadística

D’aquesta manera, per tal de poder oferir un contrapunt a les dades actuals i observar si realment s’ajusten a la realitat, Galobardas també ha aprofitat per avançar que des de l’AGIA s’està ultimant un estudi paral·lel per conèixer el preu real del metre quadrat de l’habitatge.

Aquest estudi, que es preveu tenir enllestit a finals d’estiu, no només permetrà tenir una segona visió de l’estat actual del mercat immobiliari, sinó també conèixer, d’una forma més acurada, quin és el preu real del metre quadrat de l’habitatge a Andorra.

La reducció d’obra nova, una altra dada que preocupa al sector

Juntament amb els preus per metre quadrat, una altra xifra de l’informe d’Estadística que ha suscitat certa preocupació entre el col·lectiu d’agents immobiliaris ha estat la reducció de l’obra nova transmesa al país. En aquest sentit, tot i qualificar d’”increïble” la xifra (només 23.503 metres quadrats), Galobardas s’ha mostrat confiat que “en els pròxims anys es tornarà a incrementar aquesta xifra”.