AGIA

Blog

Andorra liderarà FIABCI Internacional amb el nomenament de Jordi Ribó com a nou president

El passat 31 de maig, coincidint amb la celebració del 70é World Congress of Professionals of Real Estate a Moscou, el vicepresident de l’AGIA, Jordi Ribó, va ser nomenat nou president de FIABCI Internacional per al mandat del 2021-2022. Des de l’any de la seva fundació, el 1951, aquest serà el primer cop que la federació del sector immobiliari serà presidida per un andorrà, després que el programa de Ribó hagi estat el més votat, imposant-se als de les altres dues candidatures procedents dels Estats Units i Bèlgica.

Per al futur president de l’organització, el nomenament suposa tot un “repte personal i professional, en una associació on estan afiliades més d’un milió de persones de 49 països”. En aquest sentit, Ribó recalca que la seva candidatura es tractava d’una aposta “clara i personal per afavorir el creixement de la institució en tots els seus vessants.” Tanmateix, ha volgut mostrar el seu agraïment a totes les persones que han fet possible la seva elecció, en una federació que ha destacat com un “referent mundial en el sector immobiliari.”

Respecte al següent mandat, un dels objectius que planteja el programa de Ribó és seguir potenciant el creixement de l’associació, així com el nombre de països i persones afiliades a FIABCI Internacional. En aquest sentit, des de la federació es vol promocionar la informació i el coneixement entre els diferents professionals del sector immobiliari, tot incentivant els valors i les idees per realitzar bones pràctiques, dirigint-se a les actuals i futures generacions que dediquin la seva activitat en el sector immobiliari. Així mateix, el vicepresident de l’AGIA ha explicat que des de FIABCI Internacional s’està afavorint a la creació d’aquest marc de cooperació global per “compartir informació i coneixement amb el propòsit de generar més oportunitats de negoci entre les 40 professions relacionades amb el sector que representa l’associació.”

Seguir amb el full de ruta establert i potenciar la “marca Andorra” a l’exterior

Amb l’inici de la nova legislatura, l’organització pretén seguir posant en pràctica les accions impulsades en el mandat vigent, amb una base que beneficiï el creixement de l’associació a llarg termini, de cara al 2030.

Per altra banda, cal destacar que amb la nova presidència de FIABCI Internacional, aquesta es convertirà en un dels principals aparadors per impulsar la marca Andorra més enllà de les fronteres, a través del sector de l’habitatge. En aquest sentit, Jordi Ribó ha remarcat que l’associació és “una porta oberta al món”, i que es vol oferir “una visió de 360º del sector”, permetent a Andorra tenir una percepció més global sobre les noves i futures polítiques del sector de l’habitatge. A més, comenta que aquests aspectes no tan sols proporcionaran més notorietat a les activitats de FIABCI Andorra i Internacional, sinó també beneficiarà positivament en l’evolució del sector residencial i industrial del país.