AGIA

Blog

L'AGIA signa un conveni amb Medi Ambient per impulsar mesures d'estalvi energètic a les comunitats de propietaris

Aquest passat dilluns, el president de l'AGIA, Gerard Casellas, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, han signat el conveni de col·laboració per impulsar mesures d'estalvi energètic a les comunitats de propietaris. L'objectiu de l'acord no és un altre que aconseguir una reducció del consum energètic durant els mesos vinents i, a la vegada, assentar les bases necessàries per a una gestió racional i sostenible de l'energia, amb la promoció d'un model energètic sobri.

L'acord, de caràcter publicoprivat, pretén també conscienciar a les comunitats de propietaris transmeten un missatge d'estalvi, el qual permeti implementar mesures de control de consum energètic amb l'objectiu d'assolir la xifra del 15% de reducció de consum energètic que s'ha marcat el país per aquest hivern.

Amb tot, l'acord de col·laboració se suma a les diferents mesures, d'obligat compliment, ja implementades des de setembre per a l'Administració general, a l'acord amb els sets comuns i a l'acord d'intencions signat amb el sector empresarial del país.

En aquest sentit, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, va recalcar que "amb aquesta nova entesa fem un pas més per conscienciar i explicar a tots els sectors implicats del país la importància d'adoptar patrons i hàbits d'estalvi energètic per poder aconseguir l'objectiu marcat de reducció del consum".

Per la seva banda, Casellas va afirmar que des de l'AGIA es vol contribuir "a l'estalvi energètic", especialment a la vista del context geopolític actual i de l'impacte que els mercats i els preus derivats poden tenir sobre el sector energètic del país.