AGIA

Blog

Les 3 grans claus del Màrqueting immobiliari des d’una perspectiva americana

Ningú dubta sobre que les estratègies de màrqueting -tant online com offline- són un element cabdal en gairebé qualsevol activitat econòmica. De fet, molt enrere han quedat els dies en què els clients únicament s'interessaven pels negocis a peu de carrer i pròxims a la seva casa. Internet ens ha globalitzat, fins al punt de poder arribar a qualsevol persona en qualsevol moment, estigui on estigui.

Per tal de poder afrontar amb plenes garanties aquest escenari de globalització, resultarà fonamental comptar amb una bona presència online, la qual haurà d'integrar una estratègia de màrqueting eficaç que ens permeti atraure un flux constant de nous clients. Una estratègia de màrqueting que, sense cap mena de dubte, guanya encara més força en el sector immobiliari, activitat on cada vegada s’inicien més processos a través de l’entorn online.

Per aquest motiu, avui us expliquem, a partir del Webinar a NAR en Español efectuat per l’experta en màrqueting immobiliari Ines Hededus-Garcia, de Miamism.com, les 3 grans claus del màrqueting immobiliari des d’una perspectiva americana.

1. Identifica el teu públic objectiu:

Identifica el teu públic objectiu

En aquesta fase és fonamental saber quin és el teu client objectiu i, encara més important, saber on trobar-lo. També s’haurà de definir el valor que se li està oferint, així com els recursos necessaris que s’hauran de destinar durant tot el procés de captació.

També serà molt important identificar en quines plataformes es troben els teus clients –xarxes socials, portals immobiliaris, directoris...- i definir una estratègia per assegurar-se una presència òptima en cadascun dels canals.

2. Diferenciar-se, un factor determinant:

Diferenciar-se, un factor determinant

Un altre aspecte a tenir molt en compte dins de qualsevol estratègia de màrqueting immobiliari serà definir els recursos que s’utilitzaran per diferenciar-se de la competència. En aquest sentit, el més important serà cenyir-se a allò que realment fa diferent el nostre servei/producte, realçant tots els punts forts de la nostra identitat de marca.

3. L’empatia, una qualitat imprescindible:

L’empatia, una qualitat imprescindible

Si hi ha una figura que requereix una gran dosi d’empatia, aquesta és, sens dubte, la de l’agent immobiliari. Com a agent immobiliari faràs d’intermediari en qualsevol operació de compra, venda o lloguer i, per tant, hauràs d’oferir una atenció personalitzada, ajudant al client a relativitzar els obstacles que vagin apareixent durant tot el procés de compravenda.

Durant les pròximes setmanes ampliarem aquest contingut amb una segona part en què aprofundirem sobre les millors estratègies de màrqueting immobiliari des d’un punt de vista comunicatiu (contingut, xarxes socials, engagement...). Estigueu molt atents al nostre blog!