AGIA

Blog

Linktree, el multienllaç per a Instagram

El seu nom en anglès és prou evident: un arbre d'enllaços. Linktree ens permet unir diferents enllaços cap a pàgines externes o llocs web en una sola ubicació. Tenint en compte que en les estratègies de màrqueting és més que habitual difondre molta informació en diferents canals de posicionament a internet, linktree ens permet accedir a tots aquests enllaços des d'una única pàgina.

Per tant, és usual que, a banda del lloc web, necessitem estar presents en diferents xarxes socials com Facebook, Instagram, Youtube entre d'altres.

A més, per aconseguir nous clients, també podem redirigir als usuaris cap a les pàgines d'aterratge, amb les quals mirarem de convèncer a l'usuari de les possibilitats i avantatges que oferim en el nostre negoci o associació.

Disposant de diferents perfils en diferents ubicacions a Internet, acabem tenint diferents adreces que ens interessa proporcionar als usuaris. D'aquí la necessitat de disposar d'una ubicació on aglutinar tots aquests enllaços i no marejar a l'usuari, fet que podria suposar que aquest abandonés la ruta que el porta cap als nostres llocs.

 

Crear un linktree optimitzat pas a pas

Cal dir que crear un perfil de Linktree és prou senzill, tant per la versió gratuïta com la versió de pagament. La pàgina de registre és simple i intuïtiva, i en pocs minuts tindrem el perfil donat d'alta. A més, l’eina ens permet personalitzar el nostre  perfil amb diferents temes de presentació.

 

Pas a pas:

Entra al lloc web: https://linktr.ee

 1. Clica en GET STARTED FOR FREE
 2. Un cop registrats, introduïm l’usuari i contrasenya
 3. Ja dins de l’aplicació, des de l’apartat de configuració, podem personalitzar el disseny i la imatge que volem mostrar i començar a afegir els nostres enllaços.
 4. Un cop tinguem el nou perfil activat i personalitzat al nostre gust, ja podrem afegir els enllaços que creguem interessants simplement clicant l'opció "Add New Link" i posar un títol atractiu que convidi a clicar.

 

Tal com us expliquem en aquest text, linktree també ofereix una versió gratuïta, ara bé, podem optar per una versió de pagament que, òbviament, ofereix més opcions que destaquem en els punts següents:

 • Ajuda prioritària del servei de suport
 • Mesurament del rendiment dels enllaços
 • Possibilitat de retirar el logotip de Linktree de la pàgina
 • Més temes per personalitzar
 • Enllaços a totes les xarxes socials
 • Organització dels enllaços per ordre de prioritat
 • Integració amb Mailchimp, Google Sheets i Google Analytics.

 

 

Com i per què afegir Linktree a la nostra Biografia?

Recordeu que Instagram només permet afegir un únic enllaç en l'espai destinat a la Biografia, així, si afegim un enllaç de linktree en aquest espai, ens permet clicar en el "link de la bio" i aquest ens redirigirà cap al nostre perfil de linktree on l'usuari trobarà tots aquells enllaços que nosaltres hem inclòs, fet que permet trobar el destí que se cerca en dos clics.

 

Per a millors resultats et recomanem...

Tot i tenir aquesta possibilitat d'afegir diferents enllaços en un de sol, no recomanem excedir-se, ja que no ens interessa que l'usuari perdi l'interès per saturació de links. També recomanem que es mantingui actualitzat i no deixar enllaços caducats o desfasats perquè es donarà una imatge poc professional, com per exemple, mantenir un enllaç d'un immoble venut o llogat.

Per altra banda, linktree ens permet personalitzar la pàgina que, tot i ser prou "neta", ens facilita incloure temes i colors al nostre gust.

Cal tenir en compte que l’opció de l’enllaç a la biografia, serà més efectiu si en els textos que acompanyen a la publicació recordem als usuaris que cliquin en l’enllaç de la bio per obtenir més informació.

Amb tot, recorda que l'objectiu és facilitar l'accés al contingut que l'usuari ha mostrat interès i no abandoni el camí que li hem marcat.