AGIA

Blog

El preu del metre quadrat de terreny a Andorra s'incrementa més d'un 13%

Exactament un 13,6%. Aquest ha estat el percentatge d'augment del preu del metre quadrat a Andorra durant el primer trimestre de 2021 en comparació amb el mateix període de l'any anterior. La dada, publicada a finals d'abril pel departament d'Estadística, confirma una tendència ja assenyalada des del nostre sector.

Les construccions de luxe a les parròquies centrals, el principal detonant


edifici en construccio


Si s'analitzen els factors que han propiciat aquest augment, un dels principals detonants ha estat l'inici de les construccions, principalment d'alt standing, projectades a les parròquies centrals, on els terrenys per edificar presenten un preu mitjà més elevat. En aquest sentit, cal recalcar també que l'increment del preu no només s'ha originat per aquestes promocions de recent construcció, sinó també per l'increment de la demanda de propietats en venda, fet que demostra la idoneïtat d’Andorra com a país per a viure.

A més, cal tenir en compte que les dades són extretes d’un any en que la pandèmia pot haver influït a causa de les restriccions, i per tant, que els interessats hagin optat per buscar destinacions que mantinguin un control de les mesures sanitàries amb garanties i que destaquin per les seves mesures de seguretat.

Aïllaments més complets i diverses millores en la construcció, un altre factor que incrementa els preus


preu metre quadrat


Tot i que les construccions de luxe a les parròquies centrals s'assenyalen com a principal motiu per entendre l'increment del preu del metre quadrat, la darrera modificació de la Llei de l'habitatge també ha propiciat un nou escenari, en el qual entren en joc aïllaments més complets i diverses millores en la construcció. Aquestes noves mesures que, tot i incrementar els costos de construcció i, en conseqüència, el preu de venda dels immobles, proporcionen als immobles un plus de qualitat que els compradors valoren molt positivament, ja que garanteixen unes condicions de benestar i seguretat vers el futur.

Cada vegada més compradors estrangers

Un altre dels condicionants que poden ajudar a entendre l'increment del preu de venda es troba en l’interès, cada vegada més gran, per part de compradors procedents d'altres països. En aquest sentit, es calcula que d'entre tots els clients estrangers, el 80% provenen de França i Espanya, mentre que una altra part important ho fa de països del Centre d'Europa o de les Illes Britàniques.