AGIA

Blog

7 recomanacions avançades per millorar la teva activitat com a agent immobiliari

Dedicar-se professionalment al sector immobiliari és una vocació d’un enorme potencial. Amb les eines adequades, dedicant-hi temps i realitzant una formació continuada, treballar com a agent immobiliari significa invertir en el teu futur. S’ha de destacar que són moltes les persones que abans de convertir-se en agents de la propietat s’han format i treballat en altres àmbits professionals. Per aspectes com aquest, la d’agent immobiliari se la considera com una professió oberta i que viu una evolució constant, al mateix ritme que les noves tecnologies es van introduint a l’activitat immobiliària.

Sabem que una de les claus per millorar la teva estratègia comercial implica tenir una visió global i actualitzada de tots els aspectes que poden influir en el teu dia a dia. Per aquest motiu, creiem que no hi ha millor manera per estar al dia que presentar-te alguns consells útils que actualment ja estan marcant l’agenda de molts agents immobiliaris. Són els següents. Els coneixies?

oficina mòbil

1. Porta l’oficina al mòbil amb apps que et facilitin les tasques

Estar pendent de les tecnologies que es poden implementar en l’activitat immobiliària és essencial per no quedar-se a la cua en la carrera per aconseguir nous clients. Convertir-se en millor professional avui dia es requereix les noves eines que estan al teu abast i, principalment, les que proporciona el món digital. Així, existeixen apps que no només et poden ajudar a gestionar la teva cartera de propietats i organitzar la teva agenda diària d’una forma fàcil i intuïtiva, sinó que, a més, algunes et permetran agilitzar els tràmits amb el client per dur a terme qualsevol operació immobiliària.

Algunes de les apps més interessants a tenir en compte són Vitrio, (per a vendre pisos directament des del teu smartphone) Easymeasure (prendre mesures dels immobles per als client que hi estiguin interessats), Evernote (bloc de notes intuïtiu i molt fàcil d’utilitzar) o Docusign (per signar documents digitalment i a distància).

2. Els tours virtuals, una nova experiència per al client

tours virtuals immobiliaris

Crear tours virtuals per veure qualsevol propietat, sigui de lloguer o venda, és una de les tècniques més innovadores per captar l’interès dels clients i promocionar immobles a través de la xarxa. La tecnologia que s’utilitza per als tours virtuals permet que els usuaris puguin transportar-se a l’interior d’un habitatge sense necessitat de desplaçar-se físicament. D’aquesta manera es proporciona una experiència molt còmoda i completa a l’usuari, permetent a aquest imaginar-se el seu dia a dia vivint en aquell immoble. A més, la introducció d’aquesta tecnologia en el sector immobiliari s’ha optimitzat per a tota mena de dispositius (smartphones, tauletes i ordinadors), incloent ulleres de realitat virtual, de manera que hi pot accedir tothom. Un dels softwares més avançats actualment en realitat virtual per a propietats és Matterport, ja que permet realitzar tours virtuals en HD i personalitzar la interfície del tour perquè s’adapti al disseny de cada web i als seus colors corporatius.

3. Estar atents a la tecnologia que arriba: Fintech, Proptech y Blockchain

Encara que avui dia són conceptes en vies d’instaurar-se definitivament en el sector, des del 2017 s’han començat a crear plataformes (startups) tecnològiques enfocades a desenvolupar tècniques per facilitar les transaccions d’actius immobiliaris. Aquesta és la principal finalitat del Fintech, el Proptech i la tecnologia Blockchain. Entre les seves funcionalitats, destaca la velocitat, seguretat i facilitat amb què et permet intercanviar la informació entre el client, la immobiliària i l’entitat financera, així com la facilitat per accedir a les bases de dades on es troben les propietats que hi ha al mercat.

Tot amb l’objectiu de simplificar el procés de compravenda, aquestes tecnologies agilitzaran els tràmits entre la immobiliària, el client i entitat financera que, fins ara, estan presents en qualsevol operació immobiliària. Així mateix, també es reduirà el temps de gestió i el risc que assumeixen totes les parts implicades, pel que fa a la seguretat informàtica. En aquest sentit, aquestes plataformes també són molt útils pel que fa a la seguretat informàtica i per combatre delictes de frau i blanqueig de capitals, de manera que no es descartable que en un futur s’introdueixin en altres sectors professionals.

4. Crea la teva pròpia pàgina web

Actualment, la creació d’un domini personal és essencial per transmetre una imatge de confiança al client, augmentant la possibilitat d’aconseguir més vendes. A més, pots dissenyar el lloc web al teu gust, representant la filosofia que vol transmetre la teva marca. En definitiva, les pàgines web són un canal de comunicació imprescindible per millorar la comunicació amb els teus clients, ja que estàs facilitant la seva cerca de propietats, d’una forma còmoda, sense necessitat que es moguin de casa.
Igualment, s’ha de tenir en compte que, avui dia, una pàgina web necessita molt més que un disseny modern per avançar a la competència. Per aquest motiu, és tan important treballar una estratègia de màrqueting i SEO (Posicionament web) perquè el teu lloc web aparegui en els primers resultats de Google.

5 . Treballar la teva imatge a les xarxes socials

Xarxes Immo

Les xarxes socials són un dels canals de comunicació més utilitzats per difondre la marca i l’activitat de la teva immobiliària. Realitzant publicacions que cridin l’atenció i que siguin d’interès per a la teva comunitat, a més a més d’interactuar amb els usuaris responent a les seves qüestions, rebràs feedback que et pot ajudar a obtenir futures vendes. A més, les xarxes socials ofereixen la possibilitat de promocionar les propietats que més poden interessar a altres usuaris que encara no formen part de la teva comunitat. Sens dubte, una manera fàcil i econòmica per donar més visibilitat a la teva cartera de propietats.

6. Comptar amb una formació continuada

En un sector que es troba sempre en constant canvi, l’agent immobiliari necessita actualitzar el seu currículum formatiu amb cursos que li permetin donar resposta a les noves demandes del mercat. Com no podia ser d’una altra manera, des de l’AGIA donem molta importància a la formació continuada, perquè tots els nostres col·legiats comptin amb instruments útils que facilitin la seva feina com a agents immobiliaris.

7. Aposta pel homestaging per accelerar la venda i lloguer de propietats

formació immobiliaria

Des de fa temps, el concepte de homestaging s’ha estès dins del sector immobiliari fins a convertir-se en una pràctica molt habitual. Aquesta tècnica consisteix en transformar cada habitatge adaptant el seu disseny i la decoració de manera que millori la seva impressió i, en definitiva, les possibilitats de venda. Actualment, el homestaging és una de les tècniques de màrqueting immobiliari més utilitzades, ja que permet accelerar el procés de venda o lloguer de qualsevol immoble, assegurant la màxima rendibilitat. Algunes de les tècniques més utilitzades, dirigides principalment als usuaris de la xarxa, són despersonalitzar les habitacions amb mobles neutres, crear espais que transmetin una sensació de “llar” o utilitzar pintura blanca per decorar els diferents habitacles dotant l’espai d’una major lluminositat.