AGIA

Blog

Signat el conveni amb Govern per a la creació de l’app que calcularà el consum energètic dels immobles

L'aplicació substituirà l'actual motor càlcul en format Excel, el qual es mantindrà actiu fins que la nova eina digital estigui a disposició dels usuaris.

Millorar el motor de càlcul del consum de calefacció en les comunitats de propietaris i fomentar la transició cap a les energies renovables. Aquests són els principals objectius de la nova aplicació que ahir dilluns es va ratificar amb la signatura del conveni per part del president de l'Agia, Jordi Galobardas, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

Durant l'acte, que també va servir per materialitzar la signatura d'un primer acord marc, la ministra va realçar la col·laboració per part del col·legi, recordant que aquesta nova eina digital veurà la llum gràcies a una col·laboració publico-privada on l'Agia finançarà el 40% i el ministeri el 60% restant sobre un cost total de 30.000 euros.

 

Control més acurat dels consums com a incentiu per a la transició energètica

Tot i que el principal objectiu serà el de millorar l'actual motor de càlcul i oferir unes dades més acurades, amb la nova aplicació també es pretén conscienciar les comunitats de propietaris per tal que aquestes redueixin el seu consum energètic i, al mateix temps, incentivar  la transició energètica cap a energies renovables.

En aquest sentit, el president de l'Agia, Jordi Galobardas, va recordar que actualment un 90% dels edificis del país utilitzen calefacció amb gasoil, la qual emet gasos d'efecte hivernacle i suposa una important despesa per a les comunitats durant els mesos d'hivern.

Per la seva banda, Calvó va recalcar que "la informació és clau per poder analitzar possibilitats d'estalvi energètic" i, en aquest sentit, va detallar que amb aquesta nova aplicació es podrà "sensibilitzar a la població sobre la necessitat d'implementar millores d'eficiència energètica i apostar per mesures d'aïllament o altres accions que originin una disminució del consum".

 

Millorar el procediment actual

La nova eina digital serà un recurs de gran utilitat per als agents immobiliaris del país, ja que no només permetrà consolidar el motor de càlcul existent, sinó que també el millorarà afegint funcionalitats que facilitaran la gestió de finques, especialment en tots aquells àmbits relatius als consums energètics.

Aquesta nova aplicació respon, per tant, a la voluntat del col·legi i del Govern per continuar fent passos cap a la transició energètica i, alhora, anar reduint les emissions de CO2 provocades pels consums energètics dels habitatges.