AGIA

Blog

Vols comprar un pis o una casa i tens dubtes? Nosaltres t’ajudem!

Després de moltes reflexions, arriba el moment en què prens la decisió de fer el pas i comprar-te la llar on vols establir-te. Aquesta situació sovint origina molts dubtes i incerteses, ja que s'han de tenir molts factors en compte. És per això que cal estar ben assessorat i ben informat per no cometre errors que en el futur es puguin lamentar.


Per aquest motiu, avui, des de l’AGIA , us donem 6 consells a tenir en compte a l’hora de comprar un immoble.

1. Habitatge nou o de segona mà: analitzar els pros i els contres de cada cas

En un habitatge nou, si hi ha zones comunes, poden suposar una major despesa de comunitat, però alhora, normalment són edificis més eficients on l'estalvi energètic és més que notable. En el cas dels pisos de segona mà, cal informar-se si hi ha alguna derrama i quins són els consums energètics, entre altres factors.

2. La ubicació: un factor determinant

Cèntric, zona residencial, als afores... exemples pel que fa a la ubicació. Ara bé, quan valorem la zona en què es troba l’immoble també ens haurem de fixar en altres aspectes essencials com ara les comunicacions per carretera i la proximitat amb serveis bàsics (escoles, hospitals, botigues d’alimentació...).

3. El preu: finançament i tractes amb l’entitat financera

El mercat de l'habitatge és divers, però sigui quin sigui el pressupost, és important valorar molts aspectes, sobretot en els casos en què la compra de l’immoble es realitza com una inversió a futur. Cal conèixer quin és el preu mitjà dels pisos, però també les variables, com per exemple la zona, les vistes, les qualitats i les prestacions del pis. En aquest punt, s'ha d'afegir el finançament del pis i els tractes amb l'entitat financera.

4. Impostos

Tot i que podria integrar-se en l'anterior punt, el destaquem per la seva importància, ja que són una part de les previsions que s'han de tenir en compte.


5. Consum energètic: estalvis de fins al 89%

L'eficiència energètica és un altre factor que també s’ha de tenir molt en compte en el moment de decidir-se per la compra d’una propietat. En cas d’optar per la compra d’un immoble d’obra nova o reformat, és molt important comprovar si aquest disposa d'una instal·lació energètica de garanties, la qual ofereix un consum energètic altament eficient. A més, no hem d’oblidar que també es tracta d'una inversió de futur, ja que podem aconseguir un estalvi de fins al 89%.

6. Finalitat: us propi o inversió

Per últim, un altre factor a tenir en compte és si es vol comprar l'immoble per a ús propi o per a inversió. Si és per a inversió, caldrà analitzar, principalment, qüestions relacionades amb la rendibilitat que podem obtenir si oferim l’immoble com a lloguer.

En tots els casos, l'assessorament d'un gestor immobiliari és fonamental, ja que seran ells els que et podran guiar durant tot el procés de compra, facilitant-te en tot moment els recursos i assessorament necessari.