AGIA

Blog

Les xarxes socials, un reflex de la nostra immobiliària

Si fa unes setmanes us parlàvem al nostre blog sobre les 3 grans claus del màrqueting immobiliari des d'una perspectiva americana, avui ens centrem en la segona part del Webinar efectuat per l'experta en màrqueting immobiliari Inés Hededus-Garcia (Miamism.com) per detallar-vos els principals aspectes que s'han de tenir en compte per gestionar correctament les xarxes socials de les vostres immobiliàries.

Una extensió més del negoci


xarxes socials andorra


No hi ha cap dubte que les xarxes socials de qualsevol empresa, i especialment les d'una immobiliària, han de funcionar com una extensió més del negoci, fins al punt de convertir-se en un dels principals canals d'interacció i captació de futurs clients.

La imatge que es transmeti a les xarxes socials serà una de les primeres percepcions que rebrà el possible client sobre la immobiliària i, per aquest motiu, resultarà fonamental definir "el què, el com i el quan" de tot allò que es comunicarà als perfils, garantint en tot moment l'alineament entre el missatge i els valors que s'identifiquen amb la immobiliària en qüestió.

En aquest sentit, l'experta en màrqueting immobiliari Inés Hededus-Garcia assegurava en la seva ponència a NAR en Español que quan es tracta de la gestió de les xarxes socials per a empreses hi ha 4 aspectes essencials a tenir en compte:

  1. Autenticitat per davant de tot: les xarxes socials són una eina ideal per poder plasmar la personalitat del nostre negoci. Així, en un context caracteritzat per la sobresaturació d'informació i una elevada competència, qualitats com l'autenticitat i la genuïnitat jugaran sempre a favor teu. Defineix un tarannà amb trets distintius i sigues fidel a ell a l'hora de publicar els teus continguts. Et definiràs com a empresa i seràs recognoscible per a clients i competidors!
  2. Dóna més i demana menys: quan gestionis les teves xarxes socials fes-ho sense esperar res a canvi. Sigues solidari, comparteix continguts de qualitat que puguin ser de l'interès de la teva audiència i els resultats arribaran. Donar sense esperar res a canvi, aquest és el secret de l'èxit!
  3. Passió, passió i més passió: no oblidis mai la motivació que et va portar a iniciar les teves xarxes socials. Aquesta serà l'empenta que necessitaràs per mantenir la passió dia rere dia.
  4. Sigues consistent i aposta per la creativitat: tan important és garantir l'originalitat en els continguts que es publiquen a les xarxes socials com la perseverança necessària per assegurar aquestes accions amb certa regularitat. El secret per crear unes xarxes socials efectives? Consistència i creativitat a parts iguals.

Perquè sovint "més és menys"


Instagram xarxes socials


Sens dubte, un dels errors més generalitzats en el moment de crear les xarxes socials d'una empresa és pensar que s'ha de garantir la presència a totes les plataformes existents. Youtube, Facebook, Instagram, Linkedin, Tik Tok, Twitter... A conseqüència d'aquesta falsa percepció, sovint s'arriba a la conclusió que a més perfils socials oberts més repercussió obtindrà la nostra empresa. En la gran majoria dels casos, però, l'efecte acaba sent precisament el contrari, ja que l'excés de perfils acaba dificultant la seva gestió i manteniment diari, provocant l’irremeiable i més que previsible abandonament.

Per aquest motiu, una decisió pràctica, i alhora intel·ligent, és crear perfils socials allà on identifiquem clarament el nostre públic objectiu o allà on considerem que el nostre contingut serà millor valorat per l'audiència.

En aquest punt, l'edat i els interessos del nostre públic objectiu ens podran ajudar a valorar la possible creació o no d'un determinat compte. Així, si la nostra immobiliària està especialitzada, per exemple, en lloguers de temporada per a un públic jove amb un pressupost reduït, possiblement ens interessarà garantir una presència important a xarxes socials predominades per un públic jove, com ara Instagram o, fins i tot, Tik Tok.

En cas contrari, si la nostra immobiliària està especialitzada en la venda d'immobles d'alt standing o en la captació d'inversors estrangers, possiblement ens resultaran més profitoses altres xarxes socials com ara Linkedin o Facebook, plataformes que es caracteritzen per comptar amb volum important d'usuaris en edat adulta i on ens serà molt més fàcil detectar grups, pàgines o col·lectius amb càrrecs de certa responsabilitat.